Aleksandra bez polufinala Bukurešta

krunicRezultatom 3-6, 3-6 Aleksandra Krunić dozivela je poraz u četvrtfinalu WTA turnira u Bukureštu od Polone Hercog. Meč je trajao 71 minut i bila je ovo druga pobeda Slovenke nad Aleksandrom. Bez obzira na poraz naša teniserka će napredovati pa će na novoj WTA listi biti oko 61. mesta.

Teniserke su na startu razmenile po jedan brejk, da bi sredinom seta Slovenka preuzela konce igre i najpre u sedmom gemu novim brejkom povela sa 4-3, a zatim i u devetom još jednom ugrozila servis Aleks i iskoristivši drugu set loptu, stigla do vođstva rezultatom 6-3. 

Aleksandra je odmah u uvodnom gemu drugog dela igre imala brejk priliku, ali nije uspela da je realizuje. Ono što joj nije pošlo za rukom na startu, jeste u trećem gemu, kada je uspela da iskoristi svoju šansu i napravi brejk. Međutim, nije srpska teniserka dugo imala vođstvo u setu, pošto je Hercog u šestom gemu uspela da nadoknadi rezultatski zaostatak i poravna na 3-3. Slovenka je i definitivno prelomila susret u svoju korist, kada je u osmom gemu novim brejkom povisila na 5-3, a zatim i u narednom sigurnim servisom obezbedila prolaz u polufinale turnira u Bukureštu.