Aleks krenula pa stala

Serbia Vs. Slovakia, FED CUP

U polufinalu ITF turnira  50k kategorije u Ankari, Aleksandra Krunić izgubila je od druge nositeljke Monike Pjug rezultatom 6-7 (4) 1-6.

Aleks je odlično započela meč, na startu brejknula protivnicu, a zatim, iako je njena vršnjakinja uzvratila ribrejkom, nastavila dobro i povela 5-2. Nije uspela da sačuva servis pri rezultatu  5-3 i dovela je sebe u situaciju da se bori zaopstanak u setu pri rezultatu 5-6. Međutim uspeva da  odvede set u taj brejk, i pored manje povrede nakon pada.  U taj brejkugde je odmah pala u zaostatak od 0-3. Iako se vratila na 3-3, to je bilo sve od nje. Gubi taj brejk 4-7, a zatim lagano i drugi set 1-6.

Pobednica će se u finalu sastati sa kvalifikantkinjom Anom Savić iz Hrvatske.

Šansa je bila velika, ali nažalost je nije iskoristila. Da li je ta povreda naišla u nezgodnom trenutku i potpuno dekoncentrisala našu teniserku, pitanje je. Istina, igrala je protiv 40 mesta bolje rangirane teniserke, ali ispod 100tog mesto te razlike nisu toliko velike. Ova Portorikanka je ipak Aleksandrino godište.
Ako ništa drugo, Aleksandra je  na poslednja četiri turnira igrala minimum četvrtfinala, što daje nadu  za bilo kakvu konstantnost i dalji napredak.