Aleks bez prve WTA titule

aleksandra-krunic-otvorenog-prvenstva-australije-melburnSrpska teniserka Aleksandra Krunić i Eleni Danilidu iz Grčke izgubile su meč finala na turniru u Bakuu. Od njih su bile bolje druge nositeljke turnira Oksana Kalašnjikova iz Gruzije i Irina Burjačok iz Ukrajne.  Nakon dosta preokreta izgubile su 6-4, 6-7(3), (4-10)

Srpskogrčki tandem bolje je otvorio meč. Povele su 2-1 i servirale za 3-1. Međutim, nakon 3 duplle greške Grkinje, ukrajinsko-gruzijski duo vraća brejk, a zatim i prave brejk,  i dolaze do vođstva od 4-2 i šanse da servisom povedu 5-2. Međutim, Aleks i Eleni vraćaju istom meru i osvajaju 4 gema u nizu za 6-4.

U drugom setu protivnice opet dolaze do brejka i vođstva od 3-1 , ali ”naše” teniserke to odmah anuliraju i izjednačuju na 3-3. Međutim, nastavlja se rezultatska klackalica  i još jednim brejkom na servis Grkinje, Kalašnjikova  i Burjačok  dolaze u poziciju da serviraju za set na 5-3. Ipak, nakon propuštene brejk lopte i spašene set lopte na ”odlučujućem poenu” (40-40) Krunić i Danilidu ostaju u setu i smanjuju na 5-5. Pri rezultatu 5-6 još jednom spašavaju  odlučujući đus poen i osiguravaju taj brejk. U taj brejku, opet na servis Grkinje, protivnice dolaze do minibrejka  i to zadržavaju do kraja uz još jedan oduzet servis za 7-3.

U odlučujućem super taj brejku, srpsko-grčki tandem od 2-0 dozvoljava protivnicama  vođstvo od 4-2. Do kraja meča uspele su da osvoje samo još 2 poena za konačnih 4-10.

Baku je turnir Internacional kategorije, pobednicama pripada 280, a poraženim 200 WTA poena.