Agnješka Radvanjska pobednica Singapura

Sasvim neočekivano Agnješka Radvanjska pobednica je završnog WTA turnira u Singapuru. Poljakinja je u velikom finalu savladala Petru Kvitovu iz Češke sa 2-1, po setovima 6-2, 4-6, 6-3 posle nešto više od dva sata igre. Radvanjska je tako osvojila svakako najznačajniju titulu u svojoj karijeri, a ujedno je i ovim trijumfom smanjila na 3-6 u međusobnim duelima protiv Kvitove.radvanjska i kvitovaOvo je ukupno 17. titula za šestu teniserku sveta, koja je grupnu fazu takmičenja završila sa pobedom i dva poraza i do poslednjeg trenutka nije bila sigurna u prolaz u polufinale.

Agnješka je sjajno odigrala prvi set i nametnula svoj prepoznatljiv ritam, kojim je terala protivnicu na dodatni udarac i na neiznuđene greške. Uspela je dva puta da oduzme servis Čehinji, koja u toku čitavog prvog dela nije imala čak ni brejk priliku. Vodila je Radvanjska i 3-1 u drugom delu igre, ali je potom usledio preokret češke teniserke i serija od 7-1 u gemovima, kojom je Kvitova stigla do izjednačenja i brejka prednosti u odlučujućem periodu. No, u nastavku je viđena prava revija brejkova, da bi u samoj završnici poljska teniserka znala da kazni veliki broj grešaka Čehinje u prelomnim trenucima i osvoji treći set sa 6-3

Agnješka Radvanjska je finalni duel okončala sa 15 vinera i samo 5 neiznuđenih grešaka, dok je Petra Kvitova upisala 41 direktan poen, uz čak 53 greške. 

„Dobro je što sam uopšte imala šansu da budem ovde. Bilo je ovo neverovatno finale. Dosta uspona i padova, ali sam u odlučujućim trenucima birala prava rešenja. U drugom setu nisam iskoristila sve šanse i ne znam kako sam pobedila. Veoma sam srećna, ovo je moje prvo finale i prva pobeda ovde, ne mogu da budem srećnija. Pre nekoliko nedelja nisam ni znala da ću biti ovde, zato je ovo najlepši dan u mom životu“, rekla je Radvanjska posle meča.