Agnješka Radvanjska i Petra Kvitova u finalu Singapura

Iako su samo sa po jednom pobedom u grupnoj fazi prošle u polufinale, Agnješka Radvanjska i Petra Kvitova sastaće se sutra u finalu završnog turnira u Singapuru. U prvom polufinalnom meču Radvanjska je bila bolja od Špankinje Garbinje Muguruze sa 6-7, 6-3, 7-5 posle više od dva i po sata velike borbe, dok je Kvitova u dva seta, rezultatom 6-3, 7-6 nadigrala Mariju Šarapovu.kvitova i agaPobedom nad Muguruzom, Poljakinja je tako prekinula niz od četiri vezana poraza i nalazi se na korak od osvajanja jedne od najprestižnijih titula u tenisu, svakako najznačanije u karijeri. Protiv Muguruze pokazala je lepezu raznovrsnih udaraca, uz odličnu defanzivu što je rezultiralo pobedom u tri seta, iako je u taj-brejku prvog dela imala veliku prednost koju je prokockala. Ipak, to je nije koštalo pošto je dobila naredna dva seta.

Marija Šarapova je posle izgubljenog prvog seta (3-6), sjajno otvorila drugi period i sa dva brejka povela sa 4-0. Činilo se da ćemo drugog finalistu dobiti nakon tri odigrana seta, ali nije tako mislila i dvostruka vimbldonska šampionka. Nadoknadila je oba brejka zaostatka, a potom i u taj-brejku prelomila susret u svoju korist.

Petra Kvitova i Agnješka Radvanjska su do sada osam puta ukrstile rekete, a češka igračica vodi sa 6-2 u pobedama. Ove godine su igrale samo jednom, a bolja je bila Kvitova sa 7-5, 6-4, na turniru u Nju Hejvenu. Radvanjska nikada nije igrala finale završnog trnira, dok je Čehinja trijumfovala 2011 na svom debiju.