A Sad Kvitova

Iako se činilo da će u oba seta imati mnogo više problema, sve se nekako završilo rutinski i sigurno, 6-3 6-4.

Vanja King se pokazala tvrđom protivnicom nego što se očekivalo ili tačnije, nego što je nekada bila. Ipak, Ana ja bila ta koja je odlučivala kako će se meč razvijati jer je jednostavno bolja teniserka. A bilo je dosta oscilacija kod srpske teniserke. Dosta grešaka, ukupno 29 ali i kvalitetnih poena. Servis je u par navrata izvlačio iz teških situacija ili donosio lake poene, ali je i dva gema izgubila duplom greškom, kojih je ukupno bilo pet.

Meč je Ana počela sa 3-0 ali je greškama i to najviše iz forhenda dozvolila King da izjednači na 3-3. Onda je taj isti forhend proradio i Ana kao iz najboljih dana bez problema dolazi do još tri uzastopna gema i seta. U drugom je morala da stiže 0-2. Stigla je i prestigla a onda i zatržaila pomoć lekara zbog nekih problema vezanih za disanje ili sl. Pilule nisu odmah reagovale ali King jeste jer je odmah vratila brejk. Ana joj ipak uzvraća istom merom i ovoga puta zadržava servis do kraja.

Protiv Kvitove će morati konstantnije. Čehinja je doduše i sama imala malo oscilacija, dok je danas praktično bez pravog otpora prošla dalje jer joj Kirlilenko predala meč posle izgebljenih 7 gemova. U svakom slučaju već sada dobar rezultat za Anu i prava je šteta što joj žreb nije bio malo naklonjen.

Zanimljivo je da su se u jednom trenutku na terenima Melburn parka , našle tri teniserke u potpuno istoj Adidasovoj opremi. Od svih, samo je Ana uspela da zabeleži pobedu, dok je Kerber izgubila od Šarapove, a Kirstea od Sare Erani, svakako velikog iznenađenja turnira.