Halep zaustavila JJ u 4. kolu

Srpska teniserka, nakon prilično lošeg izdanja napušta Australiju. Jelenu je u 4. kolu zaustavila Rumunka Simona Halep rezultatom 6-4, 2-6, 6-0. 

JJ,AO2014

Našoj teniserki od početka meča ništa nije polazilo za rukom, pa je tako Rumunka rutinski osvojila prvi set, prvenstveno zahvaljujući Jeleninim greškama, kojih je u prvom setu bilo čak 21, naspram Rumunkinih 10. 

U drugom setu videli smo potpuno drugačiju Jelenu. 65% ubačen prvi servis, 7/7 izlasci na mrežu i ono najbitnije, samo 10 grešaka, što je rezultiralo da naša teniserka dobije lagano drugi set 6-2.

Taman kada smo pomislili da sve dolazi na svoje mesto, Jelena, posle dosta preokreta, gubi svoj servis gem na startu trećeg seta koji je trajao čak 18 minuta. U istom gemu Jelena je iskoristila i sva tri čelendža, naravno neuspešno. Od tada Jelena se bukvalno ne vidi na terenu, a mladoj Rumunki je sve polazilo za rukom, što je rezultiralo da Simona uđe u svoje prvo GS četvrtfinale i to bez izgubljenog gema u odlučujućem setu. Jelena je meč završila sa čak 43 neiznuđene greške i 23 vinera.

JJ,AO2014

Ovo je bio četvrti susret ove dve teniserke i Simona sada vodi 3-1. Svaki meč je igran u tri seta.

Simona Halep će u 1/4 finalu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je u 4. kolu iznenađujuće izbacila 3. nosioca, Mariju Šarapovu rezultatom 3-6, 6-4, 6-1. Srbija je ovako propustila šansu da posle dužeg vremena ima dve predstavnice u 1/4 finalu nekog GS-a i tako bude jedina nacija sa dve predstavnice u istom na AO 2014.