Česi odbranili titulu

davis cupČeška je uspela da odbrani titulu šampiona Dejvis kupa oz 2012. godine. Ovoga puta, Česi su u Kombank areni savladali našu reprezentaciju sa 3-2. Srbija je u drugi dan ušla sa zaostatkom od 2-1 u pobedama, ali je nadu našoj reprezentaciji doneo Đoković koji je pobedio Tomaša Berdiha.

Đoković je odigrao fenomenalan meč protiv Berdiha i slavio u tri seta – 6-4, 7-6 (5), 6-2, što je značilo da izabranici Bogdana Obradovića i dalje imaju šansu da ponovo uspeh ostvaren 2010. godine.

Tada je sav teret pao na 23-godišnjeg Dušana Lajovića, koji je u petom, odlučujućem meču pokušao, borio se, ali nije bio ni blizu pobede nad 11 godina starijim, preiskusnim Radekom Štepanekom – 3-6, 1-6, 1-6, za konačnih 2-3 u korist Češke, koja je u tri dana koristila samo dvojicu igrača, Štepaneka i Tomaša Berdiha.

Svih pet mečeva od petka, do nedelje, završeno je rezultatom 3-0 u setovima, nažalost tri u korsti Čeha, dva u korist Srbije, tj. Novaka Đokovića. Gubitak povređenog Janka Tipsarevića i Viktora Troickog bio je nenadoknadiv gubitak za “orlove”, uz poraz Nenada Zimonjića i Ilije Bozoljca u subotu, ispostavilo se, u presudnom dublu.