52 minuta za finale!

9799135035172a2e855802567495540_size3Posle lošeg i usporenog početka na turniru u Monte Karlu, malo ko je očekivao, da će Novak najlakši posao imati u polufinalu. Ne toliko zbog imena protivnika, već zbog svoje odlične igre. Fonjini je pobeđen za 52 minuta sa 6-2 6-1!

Ne može se reći da je Italijan igrao loše, ali je Novak jednostavno odigrao sigurno, dovoljno agresivno i u jakom tempu, a uz to je sa samo 6 grešaka zavšio meč. Jasno, da sa takvim statističkim podatkom nije mogao da izgubi ni od boljeg igrača nego što je Fonjini.

Prvi brejk, napravljen već u drugom gemu, verovatno je definisao kako će meč izgledati do kraja. Dodatno je opustio očigledno ornog Novaka za igru, Fonjinija stavio pred težak zadatak da juri rezultat, što je Italijanu, nenaviknutom na završnice ovakvih turnira smanjilo ambicije i samopouzdanje naraslo tokom prethodnih mečeva u kneževini.

Novak je u celom meču izgubio samo 8 poena na servis, što dovoljno govori sa kakvom sigurnošću je odigrao meč, pogotovu ako se uzme u obzir, da je Novak olako gubio servis gemove u prethodnim mečevima, čak 10!  Do kraja prvog seta, Novak je napravio još jedan brejk u poslednjem gemu, a dva puta mu je uspelo da oduzme servis protivniku i u drugom setu.

Sveukupno, još jedno odlično izdanje Novaka i dobra najava velikog finala protiv Rafaela Nadala, trećeg u Monte Karlu. Novak je prethodna dva izgubio, ali se prema prikazanoj igri, a i Novakovom raspooženju tokom i na kraju meča, može očekivati dobar meč, pa i prva titula na ovom mastersu.

Nadal je sat vremena pre toga, uspeo da u dva seta savlada Congu,  6-2 7-6. Iako je imao 5-1 u drugom setu, Rafa je dozvolio Francuzu da se potpuno vrati u set, ali je ipak sve srećno po Španca završeno u taj brejku. Sve se uglavnom zna. Nadal vodi sa 19- 14, a ovo je 11. finale i susret, koji ova dvojica tenisera igraju u poslednje dve godine. Finale se igra u nedelju od 14h.