Ana bolja od Anđelik, u polufinalu na Šarapovu

00100517Ana Ivanović se plasirala u polufinale Mutua Madrid Opena savladavši nemačku teniserku i šestu nositeljku Anđelik Kerber sa 2:0, po setovima 6:3, 6:1.

Počela je Ana vrlo sigurno, te odmah na prvom servis gemu protivnice napravila brejk,a  posle toga je povela i sa 3:0.U tom trenutku se budi Anđelik, koja osvaja gem na svoj servis i pravi brejk.Nije se mnogo čekalo do novog Aninog brejka, jer ga je napravila već u narednom gemu.Tu prednost je Ana sačuvala do kraja prvog seta i rezultatom 6:3 ga je rešila u svoju korist nakon 34 minute igre.

U drugom setu je srpska teniserka nastavila kao i u prvom i za 15-ak minuta stigla do nedostižne prednosti od dva brejka, odnosno 5:0.Usledio je servis gem kojim je mogla elimisati Nemicu i plasirati se u polufinale, ali je pre svega zahvaljujući Aninim greškama, Anđelik uspela izbeći popularni “krompirić” osvojivši prvi gem u drugom setu.Ipak, bez većih problem već u narednom gemu Ana osvaja i šesti gem i tako završava drugi set rezultatom 6:1 posle svega 57 minuta.

Ovom pobedom, prva teniserka  Srbije se plasirala u polufinale jednog Premijer Mandatori  turnira još od Indijan Velsa prošle godine kada je nakon zaostatka od 4:6, 1:0 morala predati meč Mariji Šarapovoj, njenoj narednoj protivnici.U drugom polufinalnom meču sastaju se Serena Vilijams i Sara Erani.Takođe, Ana će napredovati znatno na WTA listi.Ukoliko ispadne u polufinalu sa novih 310 bodova doći će do pozicije 13, plasmanom u finale bi stigla do 12. mesta, a titulom u Madridu do mesta broj 11.