I Tipsarević u četvrtfinalu Bukurešta!

Germany Tennis Mercedes CupJanko Tipsarević uspešno je startovao na ATP turniru u Bukureštu, pošto je danas u drugom kolu pobedio Kolumbijca Santijaga Hiralda sa 6:3, 6:3. Tipsarević je u Bukureštu postavljen za prvog nosioca i bio je slobodan u prvom kolu.

Siguran prvi i problematičan drugi set, u kojem je morao da spašava čak devet brejk lopti, bio bi kratak siže ovog meča. U prvom, Janko nije dozvolio protivniku da mu ugrozi servis iako je imao  tek polovičan ubačaj prvog servisa. I pored toga Janko je izgubio samo tri poena na svoj servis, pa je brejkom u šestom gemu praktično obezbedio set, mada je sve moglo da se završi brže, gem ranije, jer je Janko na 5-2 imao tri vezane set lopte na servis protivnika.

Drugi set je počeo idealno, brejkom, ali onda sledi period kada se Janko mučio da zadrži svoj servis. Nekako ga je držao do šestog gema, kada Hiraldo dolazi do 3-3. Na sreću, taj trenutak je bio preloman, jer se Janko trgao, napravio dva brejka do kraja i tako sa tri uzastopna gema rešio meč u svoju korist.

Protivnik srpskog tenisera u četvrtfinalu biće Španac Giljermo Garsija-Lopez, koji je savladao Ukrajinca Sergeja Stahovskog sa 1:6, 6:3, 6:4. Garsija-Lopez je trenutno 87. igrač na svetu i to će biti njihov tek drugi susret. Poslednji put sastali su se 2009. godine u Istburnu i slavio je španski teniser sa 2:1 u setovima.

Turnir u glavnom gradu Rumunije igra se za nagradni fond od 467.800 evra, a pobednik će dobiti ček od 74.000 evra i 250 ATP bodova.