3-16. mart: ATP/WTA Indian Wels

Naredne dve nedelje igra se turnir u Indijan Velsu, na tvrdoj podlozi.  Kvalifikacije počinju u ponedeljak a glavni žreb nešto kasnije.  Najava će ovog puta biti malo drugačija pa ćemo nosioce naknadno navesti.


U muškoj konkurenciji se igra za nagradni fond od 4.720.380 dolara, što ga čini  jednim  od najvećih ovogodišnjih Mastersa 1000. Branilac titule je Rafael Nadal koji će biti prvi nosilac. Do 2013. godine su se redovno smenjivali šampioni, sve od 2006. Pre toga Hjuit je titulu osvajao dva puta a  Federer tri puta uzastopno.  U dublu titulu brane braća Brajan. Od naših je u glavnom žrebu singla Novak Đoković a u kvalifikacijama će igrati Dušan Lajović, koji bi uz još nekoliko otkaza mogao  da se nađe u glavnom žrebu. U dublu će igrati Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom.

Nosioci
 1.
 2.
 3.
 4.
 5.
 6.
 7.
 8.

Turnir u ženskoj konkurencijije je iz najjače Premier kategorije, sa nagradnim fondom od 5.946.740 dolara.  Branilac titule je Marija Šarapova a u dublu titulu brane Jelena Vesnina i Jekaterina Makarova. Od 1991. godine niko nije uspeo da osvoji ovaj turnir više puta u nizu, a poslednji put je to uspela Martina Navratilova 1990 i 1991. Od  naših teniserki u glavnom žrebu su Jelena Janković, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.