Monpelje: I Tipsa bez četvrtfinala

sp-jankjo-t_310x186Februar, turnir u dvorani, Francuska i Mišel Ljodra, ponovo su bili kobna kombinacija za Janka Tipsarevića. Kao i prošle godine na turniru u Marselju, Ljodra je bio bolji, a Janko je uzeo gem manje, 6-3 7-6(4).

Ovaj put nije bilo ni drame u taj brejku drugog seta. Janko je doduše imao vođstvo od 3-1, ali ga nije iskoristio, pa se meč završio onak kako je i tekao, pobedio je bolji i sigurniji teniser.

Ljodra uvek inspirisan kada su turniri u dvorani, na domaćem terenu u pitanju, odservirao je jedan siguran meč, ne dozvolivši Janku da dođe do brejk lopte, pa čak ni do izjednačenja. Janko je sa druge strane spašavao brejk lopte, što je uspešno uradio u sedam od osam prilika, ali taj  jedini put u četvrtom gemu prvog seta, je bio dovoljan, da izgubi taj deo igre.

Tako je Srbija, mnogo brže nego što se očekivalo, ostala bez oba predstavnika na turniru, iako su obojica bili nosioci. Prema Jankovim planovima, on će ostati u Francuskoj i za dve nedelje igrati na pomenutom turniru u Marselju, gde je prošle godine stigao do polufinala.

Troicki je najavljen već za sledećunedelju i turnir u Roterdamu, a da li će ga tamo i biti, zavisiće od njegovog zdravstvenog stanja. Turnir u Monpelje je ostao i bez prvog nosioca, pošto je Nieminen u drugom kolu savladao Davidenka, pa su parovi četvrtfinala:

Nieminen – Stahovski
Gaske – Beneto
Pair – Simon
Hajek – Ljodra