Trka za br.1!

Poput Vimbldona, Olimpijski turnir bitan je i po činjenici da, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, može odlučiti novog-starog br 1 nakon turnira.

Naime, Federera i Đokovića razdvaja samo 70 poena, i da bi Srbin povratio poziciju br 1, mora da ima učinak isti, ili naravno bolji, od Švajcarca. Zbog jako malo odigranih turnira, Đokoviću se svaki poen računa, dok će se  Federeru dodavati tek nakon prolaska u četvrtfinale,  kada će mu tada biti zamenjen najslabiji turnir u proteklih godinu dana,  jer ih je igrao  više nego Đokovič,  a samim tim ispunio kvotu od  18 obaveznih i dozvoljenih turnira za računanje renkinga.

Za još detalja oko trke za br 1 pogledajte ovde:  http://www.nettenis.org/trka-za-br-1/

Sa druge strane,  dve teniserke su ušle kao moguća pretnja Viktoriji Azarenki. Prva je Vimbldonski finalista, Agnješka Radvanjska, koja je ispala već u prvom kolu, što će je koštati blagog pada na WTA listi sa drugog na treće mesto. Druga je Marija Šarapova,  koja ima, kao prvi uslov, da dođe do finala, gde bi, ako bi Azarenka ispala u polufinalu, povratila br 1, a ako bi se srele u finalu, vodila bi se bitka za br 1, kao na Australian Openu ove godine.

Sve u svemu, u obe konkurencije možemo imati finala duplog značaja, gde  bi pobednik odneo i zlato i  mesto br 1 sa sobom, mada, s obzirom na to koliko poena i Novak i Marija sa jedne, a Rodžer i Viktorija sa druge strane,  brane ovog leta, ta vladavina bi veoma teško bila dugog veka i već bi se u narednim turnirima odigrala nova runda borbe za presto!