Ana u poufinalu, ispali Viktor i Dušan

U petak je na ATP i WTA turnirima nastupalo troje srpskih predstavnika. Samo je Ana zabeležila pobedu, dok su svoje učešće završili, Lajović i Troicki.

ivanovicAna Ivanović je u četvrtfinalu premijer turnira u Sankt Petersburgu, za protivnicu imala ukrajinsku teniserku, Katerinu Kozlovu, koja zauzima 177. mesto na WTA listi.
Ana je lako i ubedljivo dobila prvi set, ali je u drugom imala dosta problema iako je odmah na startu napravila brejk. Ivanović ipak nije dozvolila da meč ode u treći set i sa 6-1 7-5, obezbedila polufinale i meč sa Robertom Vinči.

Ana će od ponedeljka ponovo biti najbolje plasirana teniserka iz Srbije, zauzimaće za sada 17. mesto.

Viktor Troicki i Dušan Lajović nisu uspeli da se plasiraju u polufinale turnira u Roterdamu i Buenos Airesu. Troicki je razočarao i ubedljivo je poražen od Nikole Maia sa 6-2 6-1, dok Lajović nije uspeo da pobedi još jednog nosioca. U drugom kolu je iznenadio Džona Iznera, ali je juče izgubio od 5. nosioca Dominika Tima sa 6-4 6-2.

Dušan ostaje u Južnoj Americi gde će naredne nedelje nastupati na ATP500 turniru u Rio de Žaneiru, dok će Viktor odmarati.