EKSKLUZIVNO : Laslo Đere govori za Nettenis

Laslo Đere, mlada uzdanica srpskog tenisa, ponovo je pristao da govori za naš sajt. Iza sebe ima najuspešniju sezonu, kraj godine u top 200, finale čelendžera, pa je bilo puno tema o kojima smo razgovarali.

Laslo DjereZa malobrojne koji ne znaju, Laslo je rođen 2.juna 1995. godine u Senti.

Počeo sam da igram tenis sa 5 godina, tata je hteo da nauči da igra, ali je odveo i mene i počeo sam i ja da igram, i posle sa 7 godina sam počeo da se takmičim.

Sezonu je počeo kao 365. na svetu, a trenutno je 173. na ATP listi, što je tri mesta slabije od ranga karijere, na 170. mestu. O 2015. godini, Đere kaže :

Nisam ispunio neke ciljeve koje sam zacrtao sebi, ali nisam razočaran. Mislim da je ova bila najbitnija sezona do sada, ključna za napredak. Igrao sam protiv dobrih igrača tokom cele godine, dobijao sam, gubio sam, ali sve je to jedan proces i smatram da sam postao jači i bolji u 2015 godini. Sve u svemu, sezona je bila solidna.

Kažu da tim koji dobija ne treba menjati, a istog se drži i Laslo, mada su u planu i izvesne korekcije u timu :

Tu su i dalje teniski trener Miki Palađi, kondicioni trener Vladimir Zorić, menadžer Alon Kakšuri i ako mi treba bilo kakva pomoć ili savet obraćam se Janku Tipsareviću, pošto je i on član menadžerske agencije za koju sam potpisao, kao i fizioterapeut Novak Ilić. I naravno tata, koji organizuje sve oko mene, sa tim sto ću verovatno sarađivati sa još jednim trenerom iz Italije, sa Albertom Castellanijem. Pripreme za narednu sezonu radim u Srbiji.

U sezoni za nama, Laslo je odigrao dosta dobrih turnira, ali jedan se posebno ističe. Na čelendžeru u Češkoj, između ostalih, pobedio je Sozu, Lajovića, ali i top 40 igrača, Martina Kližana.

Verovatno mi je to bio najuspešniji turnir u dosadašnjoj karijeri, pobedio sam tri top 100 igrača u nizu. Na duge staze mi je sigurno dao puno samopouzdanja ovaj rezultat, ali posle toga je sledila poprilično loša serija koja je trajala 3 meseca otprilike, tako da neposredno posle, nisam profitirao od tog finala.

U sezoni za nama, Laslo nije pokazao sve što ume na najvećim turnirima, na gren slemovima.

Laslo DjereIgrao sam na Rolan Garos-u i US open-u, ni jedan meč nisam dobio u kvalifikacijama tako da nisam zadovoljan što se toga tiče.

Pored singla, koji mu je prioritet, Laslo je odigrao i jedan dubl meč, na ATP turniru u Dubaiju. Poražen je na startu turnira, ali mu je partner bio niko drugi do najbolji na svetu, Novak Đoković!

Njegov najmladji brat Đole, koji mi je ujedno i dobar prijatelj, poslao mi je poruku da, Nole pita da li želim i da li hoću da igram dubl sa njim u Dubaiju. Malo sam razmislio i pristao, naravno. Bilo je veliko iskustvo i jako sam mu zahvalan što me je zvao.

Sezonu koja je pred nama počeće u Australiji, na turniru 75k kategorije , a onda slede kvalifikacije za prvi gren slem u sezoni, Australian open. Ciljevi za narednu sezonu su jasni:

Cilj mi je definitivno da uđem u 100 sledeće godine, startovaću otprilike sa 185. mesta, što nije loše i verujem da mogu dostići svoj cilj u 2016. godini. Prvi turnir ću igrati u Australiji, neposredno pred Australian open. 

Ekipa Nettenis-a zahvaljuje se Laslu na izdvojenom vremenu i želi mu što pre top 100 ranking.

Ukoliko želite da se podsetite kako je Laslo govorio na Nettenis pre godinu dana, to učinite klikom OVDE.

 Autor fotografija: Dana Andres