DK: 1-0

Prema planu i očekivanjima, ali u veoma kvalitetnom meču i uz malo više posla za Janka, pre svega zahvaljujući borbenom Prpiću i njegovoj dobroj igri. Janko je ipak bio na visini zadatka i svog renkinga i nije dozvolio probleme, 6-3 6-3 6-4.

Prpić je u meč ušao rešen da se bori, igrao je opušteno, pa je bilo dosta neizvesnosti u prvih nekoliko gemova. Janko pravi brejk u petom gemu, a na kraju još jedan za set, mada je i do kraja seta bilo dosta borbe u svakom gemu. Filip se nije predavao ni u drugom setu, koji je bio neizvestan sve do 4-3 za Janka i servis Šveđanina. Janko tada pravi brejk, a onda još jedan na početku trećeg seta, kada je izgledalo da Prpić polako pada u igri.

Nije bilo tako. Kako se meč bližio kraju, Filip je pokazivao sve više koliko mu je stalo, da nešto više uradi u ovom meču. Janko uspeva da nađe odgovore na dobru igru protivnika i kao pravi Top 10 igrač privodi meč kraju, mada je u poslednjem gemu bilo par izjednačenja. Sledi meč između Viktora  i Ridersteda u kojem se zna ko je favorit ui sve ostalo bi bilo veliko iznenađenje.